mei 20, 2022

Dit is hoe ons lichaam eruit zou zien als we op andere planeten zouden leven en niet op aarde!

Veel factoren, zoals de zwaartekracht en de druk die de aarde op ons uitoefent, spelen een rol bij het vormgeven van onze lichaamsvorm en -gewicht. Dit betekent dat we in omgevingen met verschillende kenmerken, dat wil zeggen op verschillende planeten , verschillende gewichten of zelfs andere vormen kunnen ‘gedwongen’ hebben dan hier. Zullen we natuurlijk leven na deze vormverandering?

Om het eenvoudigste voorbeeld te geven, heb je misschien gehoord dat astronauten botproblemen hebben wanneer ze terugkeren naar de aarde omdat de omstandigheden zijn veranderd . Gelukkig zijn dergelijke veranderingen tijdelijk. Welnu, als we permanent in een andere omgeving zouden moeten leven, of zelfs op een andere planeet, hoe zou ons lichaam zich dan aan verschillende omstandigheden moeten aanpassen? Laten we eens kijken naar de afbeeldingen die door Bright Side zijn gemaakt.

Mars

Het is duidelijk dat Mars in onze huidige staat niet gastvrij voor ons zal zijn . Stofstormen, hoge straling, giftige gassen en meer wachten de mensheid op deze planeet. Dus hoe zou de mens eruit zien als het evolutieproces hier zou plaatsvinden ?

Aangezien de zwaartekracht van Mars kleiner is dan die van onze planeet, zouden we waarschijnlijk een groter en sterker lichaam hebben. Ook zouden we op Mars, die minder zon ziet dan de aarde, grotere ogen nodig hebben om zonlicht te ontvangen . Ten slotte zou onze huidskleur vanwege de omstandigheden van de planeet dichter bij oranje zijn

Wereld / Mars

Er is geen grond op de massieve Jupiter, die we kennen als de gasreus:

De hoge druk, temperatuur en niet-vaste grond op Jupiter maken het erg moeilijk. Als we hier zouden leven, zou ons lichaam bestand moeten zijn tegen hoge druk, zoals de meeste wezens die in de diepten van de oceanen leven . 

We zouden ook vinnen en zwemvliezen nodig hebben, omdat we ons leven hier zouden doorbrengen met zwemmen. Ten slotte zouden we granaten nodig hebben om ons te beschermen tegen de straling van Jupiter.

Het menselijke model op Saturnus lijkt vriendelijk en vijandig tegelijk:

Bewegen op Saturnus , waarvan de gemiddelde dichtheid lager is dan die van water , is iets moeilijker dan op Jupiter. Daarom moest het hier vrij licht zijn. Als gevolg hiervan werd de structuur van de kwal geschikt geacht voor deze planeet.

In deze context heb je, om binnen Saturnus te bewegen, een parapluvormig onderste deel nodig dat je als kwallen kunt gebruiken. Om onze lichtheid te vergroten, moet je skelet ook afwezig zijn . Omdat het onder die druk zal worden verpletterd.

Laat je niet misleiden door de coole looks van ons personage, Mercury is geen uitzondering op de rest:

Als we het gaan hebben over afstemming op Mercurius, moeten we eerst het temperatuurprobleem oplossen. Want de gemiddelde temperatuur aan het oppervlak van deze planeet loopt overdag op tot 427 graden Celsius , terwijl het ’s nachts kan dalen tot -175 graden Celsius . Het wordt ook geconfronteerd met constante aardbevingen en meteorenregen.

Om deze reden zouden we, als we op de planeet zouden leven, lichamen hebben gemaakt van een duurzaam materiaal zoals titanium, omdat ons vlees en botten deze temperaturen niet zouden kunnen weerstaan . Omdat er geen lucht was, zouden we geen neus hebben en zouden onze ogen groter zijn en het licht grotendeels blokkeren om het zonlicht te weerstaan.

Er zijn moeilijkere plaatsen om te wonen dan Mercurius: tegenover Venus

Helaas heeft Venus , die moeilijkere omstandigheden biedt dan Mercurius, niet veel keuzes over de vorm die het zal aannemen. Alsof een oppervlaktetemperatuur van meer dan 450 graden niet genoeg is, zullen vulkaanuitbarstingen en aardbevingen, waarvan niet zeker is waar ze vandaan komen, reden tot zorg zijn.

Vanwege de verwoesting van de planeet zal zelfs je titanium lichaam op Mercurius je niet kunnen beschermen. Bovendien betekent fosfine in de atmosfeer van de planeet dat welke vorm je ook aanneemt, zolang je zuurstof inademt, je zult sterven. In deze context biedt de planeet alleen microben de mogelijkheid om te leven.

Uranus en Neptunus bevatten water, methaan en ammoniak . Bovendien hebben deze planeten, die een zeer sterke zwaartekracht hebben, helemaal geen vaste grond. Als je hier zou wonen, zou je lichaam korter zijn door de zwaartekracht en dikker door de vrieskou . 

Om in de eindeloze oceaan te bewegen, heb je vinnen nodig om het voor ons gemakkelijker te maken om te zwemmen.

We kunnen zeggen dat dit het dichtst in de buurt komt van de buitenaardse weergave van de bioscoopwereld: onze laatste stop is Pluto.

Pluto , het verst van de zon ; Het is bedekt met ijs, koud en heeft een lage zwaartekracht. In deze context, als je op Pluto zou wonen, zou je groter zijn omdat je spieren en botten zouden worden getrokken vanwege de zwakke zwaartekracht . Bovendien heb je klauwen nodig om vrij over het ijs te kunnen bewegen.

We zijn aan het einde gekomen van onze inhoud waarin we hebben uitgelegd hoe evolutionaire druk op verschillende planeten het menselijk lichaam tot stand kan brengen. Wat zouden de omstandigheden van de planeten vereisen op basis van de afbeeldingen en beschrijvingen die door Bright Side zijn opgesteld? Laat me stellen dat het naar voren kwam als antwoord op de vraag ”. Het is dus niets meer dan speculatie .

Vinkmag ad

Read Previous

Waarom zijn nieuwe generaties groter dan jij? Je kunt je een beetje bitter voelen als je de reden ontdekt!

Read Next

Apple introduceert zijn nieuwe processor die de prestaties van Macs als nooit tevoren zal verbeteren: hier is de M1 Ultra

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Most Popular